NE PİŞİRDİM / FIRINDA PATATESLİ KABAKLI SÜTLÜ YEMEK

Cuma, Ağustos 21, 2015

Herkese merhaba :)

Tariflerime bir yenisini daha ekliyorum. Çok kolay ve basit bir tarif. İsterseniz kırmızı etli yemeklerin yanına garnitür olarak isterseniz tek başına yiyebileceğiniz bir yemek tarifi anlatacağım.

patatesli_kabak

 Malzemeler :
3 kabak 
3 patates
1 paket krema 
1 çay bardağı süt 
tuz, karabiber
1 kaşık tereyağ
kaşar peyniri 

Yapılışı :
Önce patates ve kabakları soyup yuvarlak şekilde orta kalınlıkta doğruyoruz. Pişireceğiniz tepsiyi tereyağıyla yağlayın. ( Kaşık yardımıyla sürebilirsiniz) Doğradığınız patates ve kabakları tepsiye dizin . Üzerine ayrı bir kasede krema ve süt, karabiberi, tuzu karıştırıp patates ve kabakların üzerine dökün. Folyo ile kapatın. Folyoyu 1-2 yerden delin ve 220 derece fırında pişirin.Bir çatal yardımı ile pişip pişmediklerini kotrol edin ve fırından çıkarmadan 10 dakik önce folyoyu açın üzeri biraz kızarsın ve son olarak rendelediğiniz kaşar peynirini serpiştirin. Kaşar eriyip kızarınca fırından çıkarın. Servise hazır.:) Afiyet olsuuuun.:)

patatesli_kabak_01

patatesli_kabak_02


patatesli_kabak_03

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum

BLOG ARŞİVİM