ARNAVUT CİĞERİ / NEFİS CİĞER TARİFİ
Çarşamba, Mart 16, 2016
Herkese merhaba,
Nasılsınız? görüşmeyeli. Bu aralar gündemi biliyorsunuz Ankara'daki patlamalar yüzünden çok mutsuz günler geçiriyorum. Bu sefer kurtulanlar biz olduk ama hepimiz biliyoruz bu son olmayacak. Gidenler zalimlere kurban edildi. Geride kalanlar ise korku içinde bırakıldık. Poofff içimde söyleyecek öyle çok şey var ki ama bu başlık altında konuyu fazla dağıtmayacağım.
Bu yazımda size Arnavut ciğeri tarifi vereceğim. Lezzetli bir tarif oldu. Yapılışı çok pratik olduğu için listeme eklemek istedim. Bu güzel tarif için,
Malzemeler:
500 gr dana ciğer
2 patates
1 su bardağı un
2 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon (çok tepeleme olmayacak)
Tuz
Yapılışı : Önce ciğeri alırken sotelik doğrattırın ve zarını soydurun. Soğuk suyla süzgeçte kanı gidene kadar yıkayıp süzdürün.Sorasında başka bir kabın içinde un,tuz ve baharatları karıştırarak ciğeri bu karışıma ekleyip her yerine bulaşacak şekilde harmanlayın. Patatesleri soyarak küp küp doğrayın ve derin bir kızartma tenceresine sıvı yağ koyarak önce patatesleri kızartın. Ardından una buladığınız ciğeri kızartın. Ciğer erken piştiği için 1-1.5 dakika pişirmek yeterli. Sonrasında patates ile karıştırarak soğan,havuç,maydonoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: İsterseniz ciğeri hazırlarken karabiberde kullanılabilir size kalmış. Birde kimyonu çok fazla koyarsanız tadı ve kokusu yoğun olduğu için tadını bozabilir. Ayrıca alacağınız ciğerin taze olması da daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. :)
Sizde severmisiniz ? Düşünceleriniz neler ? Soracağınız soruları memnuniyetle cevaplarım.:) Sevgilerimle görüşmek üzere...
Nasılsınız? görüşmeyeli. Bu aralar gündemi biliyorsunuz Ankara'daki patlamalar yüzünden çok mutsuz günler geçiriyorum. Bu sefer kurtulanlar biz olduk ama hepimiz biliyoruz bu son olmayacak. Gidenler zalimlere kurban edildi. Geride kalanlar ise korku içinde bırakıldık. Poofff içimde söyleyecek öyle çok şey var ki ama bu başlık altında konuyu fazla dağıtmayacağım.
Bu yazımda size Arnavut ciğeri tarifi vereceğim. Lezzetli bir tarif oldu. Yapılışı çok pratik olduğu için listeme eklemek istedim. Bu güzel tarif için,
Malzemeler:
500 gr dana ciğer
2 patates
1 su bardağı un
2 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon (çok tepeleme olmayacak)
Tuz
Yapılışı : Önce ciğeri alırken sotelik doğrattırın ve zarını soydurun. Soğuk suyla süzgeçte kanı gidene kadar yıkayıp süzdürün.Sorasında başka bir kabın içinde un,tuz ve baharatları karıştırarak ciğeri bu karışıma ekleyip her yerine bulaşacak şekilde harmanlayın. Patatesleri soyarak küp küp doğrayın ve derin bir kızartma tenceresine sıvı yağ koyarak önce patatesleri kızartın. Ardından una buladığınız ciğeri kızartın. Ciğer erken piştiği için 1-1.5 dakika pişirmek yeterli. Sonrasında patates ile karıştırarak soğan,havuç,maydonoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: İsterseniz ciğeri hazırlarken karabiberde kullanılabilir size kalmış. Birde kimyonu çok fazla koyarsanız tadı ve kokusu yoğun olduğu için tadını bozabilir. Ayrıca alacağınız ciğerin taze olması da daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. :)
8 yorum
çok severim çok da güzel görünüyor :-))
YanıtlaSil:) evet bende çok severim :) teşekkür ederim :)
SilMükemmel. Resme baktığımda iştahımın kabardığını hissettim. Servis de güzel hazırlamış Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok severim çocuklarım da çok seviyor. Elinize saglik
YanıtlaSilciğerden pek hoşlanmam şiş şeklinde falan yapıldığında yiyemiyorum ama arnavut ciğerine bayılıyorum ellerine sağlık karnım acıktı galiba canım çekti :))) Sevgiler ♥
YanıtlaSil:)aynen bende senin gibiyim birtek bu halde seviyorum:)bndende sevgiler
SilGreat Post!
YanıtlaSilRegards.
Promoswithin.com
Codesarrival.com
Mallofdiscount.comv
ben teşekkür ederim. Bol kazançlı ve sağlıklı günler dilerim.
YanıtlaSil