NE PİŞİRDİM / KABAK YEMEĞİ / KABAK FAYDALARI
Salı, Mayıs 05, 2015
Uzun süredir sayfamda yeni bir tarif paylaşmıyordum. Bu arada boş durmayıp bloğumda bazı değişikliklerle ilgileniyordum. Geçtiğimiz hafta sonu evde ne pişirsem diye düşünürken baktım malzemelere kabak var. Kabakla dolma dışında ne yapılır ki diye düşünürken adını bilmediğim bir tarif buldum. Kabağı birde böyle deniyim derken başladım yapmaya. Ve sonuç bence gayet iyi. :) Denemek isteyenlere anlatıyorum.
Malzemeler :
5 adet kabak
250 gr kıyma
2 çay bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
taze yada kuru reyhan
nane,kara biber, kırmızı biner,tuz
yoğurt
2 kaşık tere yağ
salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Kabakları resimde gördüğünüz gibi soyup doğrayın.Kabağın orta kısımlarını çıkarın. Başka bir kapta bulguru az suyla ıslayıp kapağını kapatın (kısır yaparken yaptığınız gibi) 5-10 dakika bekledikten sonra kıyma,soğan,1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kadar salça,yarım çaybardağı sıvı yağ,tuz ve baharatları ekleyin (baharat ölçüleri isteğinize bağlı) ben 1 çay kaşığı ölçüsü yaptım. Hazırladığınız iç harcı iyice yoğurun.Kabakların ortasına doldurun.Piştikten sonra isterseniz aşağıdaki resimlerde olduğu gibi yoğurtlu soslu yada yoğurtsuz servis edebilirsiniz. Yoğurtlu sos için bir kase yoğurda kalan 1 diş sarımsağı ekleyin üzerine tereyağ eritip içine kuru nane atın yoğurdun üzerine dökün. Resimde gördüğünüz gibi.
Hem lezzetli hemde farklı bir tat ve sunum oluyor. Basit bir tarif üstüne el marifetiniz de eklenince eminim güzel sonuçlar elde edersiniz. Deneyen olursa yorumlarınızı beklerim.Bu arada yemeğin adı her ne olursa olsun ben adını kabak mantısı olarak değiştirdim. :))
Kabak seven pek azdır yani ben genelde çevremde kabak yemeği yemek için can atan birilerini görmedim.Buna bende dahil. Fakat kabağın faydalarını hatırlatmak isterim.Kabak B1, C vitamini,potasyum, fosfor açısından zengindir. Nişasta, çinko içerir.Lifli bir sebze olması kabızlığa iyi gelir. Benden söylemesi. :) Sevgilerimle...
7 yorum
:) tabiki memnuniyetle :) kolay gelsin ceydacım.
YanıtlaSilMerhabalar bloğunuzu Modaland'da keşfettim ve izlemeye aldım :) Bana da bekliyorum :)
YanıtlaSilhttp://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/
çok teşekkürler :)
Silteşekkürler :) elbette ziyaret ederim.
YanıtlaSilKabak yemeğini bu şekilde denememiştim hiç. Çok güzel görünüyor. Bu arada takipteyim ve blogunuzun tasarımını çok beğendim. Ben de sizi blogumda görmekten mutluluk duyarım.
YanıtlaSilBeğenmene sevindim. :) Bende daha önce denememiştim. Bu haliyle çok beğendim lezzetli oluyor.Bloğuna mutlaka bakıcam ;) Görüşmek üzere ..
SilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık kbabağı severim ayrıca çok faydalı :)
YanıtlaSil