ÇAYIN FAYDALARI

Pazartesi, Aralık 01, 2014

     Çay,günün her saati hemen hemen hepimzin bolca tükettiği enfes aromalı sıcak içeçek olmuştur. Hatta o kadar ki artık soğuk içecek olarak ta bolca tüketiliyor. Fakat ben size çayın içimizi ıstan en güzel ve sıcacık halinden,hoş sohbetlere ortak olan siyah çayın faydalarından bahsedeceğim.Bir karadenizli olarak çayın faydalarını keyifle anlatmayı görev bilirim :)

çayın-faydaları

ÇAYIN FAYDALARI ve ZARARLARI

1- Siyah çay demini göz temizliği için gönül rahatlığıyla kullanabiliriz. Gözlerde oluşan kızarıklık, şişlik,kanlanma,çapaklanma vb. durumlarda ılık çay demini bir pamuk yardımı ile gözünüze uygulayabilirsiniz. Tabi doktorunuza danışmanızı da mutlaka öneririm.

2- Eğer saçlarınızın mat ve sağlıksız olduğunu düşünüyorsanız çay demini saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Hem saç derisi hemde saç için birebir. Saça parlaklık kazandırıyor.
3- Siyah çayın ayak kokusunu giderebileceği hiç aklıma gelmemişti. Evet sordum soruşturdum araştırdım okudum ve denedim. Sonuç olarak gerçekten özellikle ayak kokusu olanlar her akşam en az 10 dakika ayaklarınıza siyah çay demi ile ayak banyosu yapabilirsiniz.
4- Çayı günde en az 2-3 bardak içerseniz kan dolaşımını hızlandırır, kalbi güçlendir ve idrar söktürücü özellikleri vardır.
5- Siyah çay kafein içerdiği için uyarıcı ve sakinleştirici etkileri sanırım hepimizin bildiği bir özelliği.
6- Siyah çayın içerisinde bulunan başka bir madde ise florit. Bu özellik diş macunları ile aynı özelliği gösteriyor. Yani ağız hijyeni sağlıyor.
7- Son olarak siyah çay, fazla tüketildiğinde idrara çıkardığı için aşırı su kaybına neden oluyor. Besinlerle birlikte tüketilmemesi öneriliyor.Çünkü, besinlerin besin değerini yok ediyor. Yüksek tansiyonu olanlarda da çayın fazla kullanımı tavsiye edilmiyor.Ayrıca fazla kullanımı dişlerde renk değişikliğine neden oluyor. Aşırı tüketildiğinde halsizliğe de neden ol çay doğru ve dengeli tüketildiğinde sağlığa sağlık katarken gereğinden fazla tüketildiğinde olumsuz etkileri sağlığımızı önemli ölçüde etkiliyor.
         Öyleyse her şeyin ''fazlası zarar azı karar '' ata sözünü hatırlatarak çay tüketiminize dikkat etmenizi, gereğinden fazla demlenmiş çayı içmemenizi ve günde 2-3 bardak çayın ideal olduğunu hatırlatmakta fayda var. Sağlıcakla sıcacık çay muhabbeti tadında günler dilerim. Sevgiler...

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum

BLOG ARŞİVİM